Programmamanager

32 - 40 uur
wo
Hybride - Den Haag
Sluitingsdatum:
Solliciteer direct
Bij VZVZ faciliteren wij programma’s die bijdragen aan het uitwisselen van medische gegevens in de zorg. Programma’s met grote maatschappelijke relevantie binnen complexe omgevingen. VZVZ werkt in een aantal programma’s samen met RSO Nederland en de regio’s. Wil jij meebouwen aan de toekomst van de zorg vanuit het hart van de digitale communicatie in Nederland? Solliciteer dan op de rol van Programmamanager.

Wat ga je doen?
 

Bij VZVZ faciliteren wij programma’s die bijdragen aan het uitwisselen van medische gegevens in de zorg. Programma’s met grote maatschappelijke relevantie binnen complexe omgevingen. Daarom zoeken we meerdere programmamanagers met oog voor techniek, een neus voor gedeelde belangen en hart voor de mens. Jij maakt samen met alle belanghebbenden de relevantie van onze programma’s zichtbaar en zorgt voor draagvlak om oplossingen ook daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Vanuit de gezamenlijke visie en met jouw leiderschap verbind je belangen en breng je focus aan waar nodig. Je weet mensen te bewegen en inspireren. Je focust op een slimme verdeling tussen projecten en lijnactiviteiten, waarbij de spreekwoordelijke som meer is dan het geheel der delen. Je investeert in het team en vertrouwt op je team om jou te ondersteunen.

Je bent verantwoordelijk voor (strategisch) Programma Management. Je beheert en bewaakt de gestelde doelstellingen en de bijbehorende budgetten en legt verantwoording af aan de stakeholders, zonder de mensen en belangen achter de spreadsheets uit het oog te verliezen.

Je stelt een programma governance op, waarbij ruimte is om samen te werken op verschillende niveaus met interne en externe stakeholders. Je weet iedereen hier in mee te nemen en aan boord te houden. Denk aan je collega’s van VZVZ, maar ook de zorgkoepels, zorgaanbieders, leveranciers, overheidsorganisaties en andere landelijke programma’s voor gegevensuitwisseling.

Je bent een gerespecteerd gesprekspartner op verschillende niveaus. Je hebt meerdere antennes waar je snel tussen kunt schakelen. Zo stuur je op hoofdlijnen, maar ben je ook pragmatisch ingesteld wanneer de voortgang van een project hierom vraagt.

De taken en verantwoordelijkheden die op je pad komen zijn:

 • Eindverantwoordelijk voor het succesvol verlopen van programma’s en projecten op het gebied van gegevensuitwisseling;
 • Schakelen met belanghebbenden op verschillende niveaus over doelstellingen en uitvoering op tactisch en strategisch niveau;
 • Advies vragen aan betrokkenen en rapporteren over de voortgang;
 • Draagvlak creëren voor besluitvorming, zowel intern als extern;
 • Monitoren, beheren en bewaken van de voortgang binnen een regieorganisatie;
 • Beheren en controleren van de toegekende budgetten.
   

Wat vragen we van jou?
 

Een mensgerichte blik op gegevensuitwisseling in de zorg. De programma’s van VZVZ en RSO Nederland hebben een grote maatschappelijke waarde. Je hebt hier aantoonbaar ervaring mee.

Je laat je niet verleiden om te snel de inhoud in te gaan, maar spoort anderen aan om binnen hun eigen vakgebied het beste uit zichzelf te halen. Je bent in staat advies te beoordelen, te accepteren en weet wanneer jou om advies gevraagd wordt. Je schept duidelijkheid en creëert daarmee een stimulerende en veilige werkomgeving voor de verschillende betrokkenen. We ontvangen graag ten minste twee referenties van een opdrachtgever en/of stakeholder.

Je hebt in ieder geval affiniteit met Zorg & ICT en bent bekend met het stakeholderveld in de zorg. Vanzelfsprekend heb je goede analytische en communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om (financiële) rapportages op te leveren en tussentijds bij te sturen. Je kan gericht communiceren om het dialoog aan te gaan met alle belanghebbenden.

Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Een afgeronde masteropleiding op het gebied van bijv. Gezondheidswetenschappen, Bedrijfskunde of Bedrijfsinformatica;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als programmamanager binnen de zorgsector in een multi-stakeholder omgeving en ervaring met projecten met een informatievoorziening en automatisering component;
 • Kennis en ervaring van gegevensuitwisseling in een complexe omgeving;
 • Ruime ervaring met projectmanagement methodieken, zoals Agile of Prince2.
   

Wat krijg je van ons?
 

Je komt terecht in een innovatieve en dynamische organisatie in het midden van de Zorg & ICT sector die gestaag groeit en waarin je kunt meegroeien. Je krijgt uitdagingen op landelijk en bestuurlijk niveau, met de juiste middelen om je visie te verwezenlijken. We bouwen aan een kernploeg van programmamanagers en projectleiders van RSO Nederland en VZVZ waar je goed mee kunt sparren, maar waar ook ruimte is om te experimenteren of gewoon lol te maken. Daarnaast werk je in multidisciplinaire teams met goede ondersteuning.

 • De ruimte om doelen te verwezenlijken;
 • Het vertrouwen om het op jouw manier te doen;
 • Gemotiveerde mensen waarmee je een team kunt bouwen;
 • Budget om het waar te maken.
   

Wij bieden:
 

 • Een uitstekend salaris inclusief een eindejaarsuitkering;
 • Jaarcontract met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen met bijpassend opleidingsbudget;
 • Een pensioenregeling;
 • Ondersteunde materialen om goed thuis te kunnen werken;
 • Een laptop en een smartphone.

 

Kom je bij VZVZ in dienst, dan vragen we jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

 Disclaimer

 • Indien we voor de genoemde sluitingsdatum een geschikte kandidaat hebben gevonden, kan het zijn dat we de vacature eerder dan de vermelde sluitingsdatum van onze website verwijderen. Reacties die na sluitingsdatum binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
 • De sluitingsdatum kan verlengd worden tijdens ons selectieproces. Indien je nog niets van ons vernomen hebt, nemen we je sollicitatie mee in de verlengde sollicitatieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Vul onderstaand formulier in en solliciteer direct op de functie Programmamanager.
Slechts één bestand.
40 MB limiet.
Toegestane types: pdf, docx.
Slechts één bestand.
40 MB limiet.
Toegestane types: pdf, docx.

Vragen over de vacature

Andrea van der Helm

Andrea van der Helm

HR-manager
Bel Andrea op: 06-48364240
Of mail naar: werving@vzvz.nl