Projectleider

32 - 40 uur
wo
Hybride - Den Haag
Sluitingsdatum:
Solliciteer direct
Het enige wat vaststaat is verandering. Dit begrijp je als projectleider heel goed. Wil jij bijdragen aan betere zorg door gegevensuitwisseling tussen zorgverleners onderling en met de patiënt te verbeteren? Bij VZVZ faciliteren wij programma’s die bijdragen aan het uitwisselen van medische gegevens in de zorg. Programma’s met grote maatschappelijke relevantie binnen complexe omgevingen. Daarom zoeken we projectleiders met oog voor techniek, een neus voor gedeelde belangen en hart voor de mens. VZVZ werkt in een aantal programma’s samen met RSO Nederland en de regio’s. Kom jij ons versterken als projectleider?

Wie zoeken wij?

Je bent een verbinder, krijgt energie van complexe materie en streeft naar een haalbaar resultaat voor het hele team. Je kunt goed samenwerken op verschillende niveaus en hebt oog voor de verschillende belangen, waarbij de zorgverlener en patiënt voorop staan. Je inspireert zowel jouw team als de verschillende stakeholders met Thought Leadership.

Wij bieden je interessante projecten, ruimte om je te ontwikkelen, collega’s om mee te sparren, een team om resultaten mee te behalen, voldoende ondersteuning en natuurlijk een uitstekende beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. We zijn op zoek naar meerdere projectleiders voor verschillende projecten. Dat maakt deze functie interessant voor jonge projectleiders die zich verder willen ontwikkelen tot meer ervaren projectleiders. We vragen je dan ook in een schriftelijke motivatie aan te geven wat je huidige ervaring en toekomstige ambitieniveau is.

Wat doet VZVZ?

VZVZ ondersteunt als expertisecentrum, netwerkcoördinator en beheerder van afsprakenstelsels en voorzieningen de informatie-uitwisseling tussen zorgaanbieders, zoals apothekers, huisartsen, huisartsenposten, ziekenhuizen én patiënten. De kwaliteit van deze uitwisseling wordt permanent gemonitord en verbeterd. We werken onafhankelijk van leveranciers, overheid en zorgverzekeraars, maar hebben wel een nauwe relatie met deze partijen. De projectleider maakt onderdeel uit van een team van projectleiders binnen de afdeling Advies & Innovatie.

Wat ga je doen?

Als (senior) projectleider leid je vanuit VZVZ één of meerdere projecten. Hierbij focus je niet alleen op een slimme verdeling tussen projecten en lijnactiviteiten, maar bewaak en beheer je ook de gestelde doelstellingen en de bijbehorende budgetten. Je hebt hiervoor contact met je collega’s maar ook met belanghebbenden van overheids- en zorginstellingen, met koepel- en regio-organisaties, ICT-leveranciers en lopende programma’s zoals Twiin, PROVES en Mitz. Met de andere projectleiders spar je over beleidsmatige en projectmatige aangelegenheden. De projectleider krijgt ondersteuning van een Projectmanagement Ondersteuner.

De taken en verantwoordelijkheden die op je pad komen zijn:

 • Zorgdragen voor het succesvol verlopen van projecten op het gebied van gegevensuitwisseling;
 • Monitoren, beheren en bewaken van de voortgang binnen een regie-organisatie;
 • Leiding geven aan het projectteam;
 • De visie van het project vertalen naar concrete en uitvoerbare plannen richting je team en naar de buitenwereld;
 • Plannen presenteren aan de verschillende stakeholders, zowel mondeling (presentaties) als schriftelijk;
 • Schakelen met interne- en externe belanghebbenden over doelstellingen en uitvoering op tactisch en strategisch niveau;
 • Beheren en controleren van de toegekende budgetten.
   

Wat vragen we van jou?

Om deze functie goed te kunnen vervullen ben je een goede gesprekspartner op directie- en managementniveau. Een mensgerichte blik op gegevensuitwisseling in de zorg. De programma’s van VZVZ en RSO Nederland hebben een grote maatschappelijke waarde. Je hebt hier aantoonbaar ervaring mee. Daarnaast ben je bent pragmatisch ingesteld en heb je goede analytische vaardigheden. Je bent resultaatgericht en je hebt een proactieve instelling. Communicatief ben je sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en zowel met tekst als beeld. Je bent je bewust van de kracht van social media. De merkwaarden van VZVZ zijn: slagvaardig, verbindend, betrouwbaar, waardevol en inlevend. Deze merkwaarden passen ook bij jou als persoon en als collega.

Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Een afgeronde masteropleiding op het gebied van gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde of bedrijfsinformatica;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als projectleider op het gebied van informatievoorziening en automatisering binnen de zorgsector;
 • Relevante kennis en ervaring van gegevensuitwisseling in een complexe omgeving;
 • Ervaring met projectmanagement methodieken, zoals Agile of PRINCE2.

 

Wat krijg je van ons?

Je komt terecht in een innovatieve en dynamische organisatie in de zorg & ICT-sector die gestaag groeit en waarin je kunt meegroeien. We bouwen aan een kernploeg van projectleiders en programmamanagers van RSO Nederland en VZVZ waar je goed mee kunt sparren. Daarnaast werk je in multidisciplinaire teams. Dit maakt de functie veelzijdig en flexibel.

Wij bieden:

 • Een uitstekend salaris en een eindejaarsuitkering;
 • Jaarcontract met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een mooie pensioenregeling;
 • Een ruim opleidingsbudget;
 • Aanvullend tot 100% van het bruto salaris partnerverlof van vijf weken;
 • Een laptop en een smartphone;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels op kantoor en deels thuis te werken;
 • Een thuiswerkvergoeding;
 • Een netto vergoeding voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek.

   

Kom je met de auto naar kantoor? Dat is geen probleem! Wij hebben onder ons kantoor een gratis parkeergarage. Ook is het kantoor goed bereikbaar met het OV. Tram 19 stopt voor de deur!

Kom je bij VZVZ in dienst, dan vragen we jou een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Disclaimer

 • Indien we voor de genoemde sluitingsdatum een geschikte kandidaat hebben gevonden, kan het zijn dat we de vacature eerder dan de vermelde sluitingsdatum van onze website verwijderen. Reacties die na sluitingsdatum binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
 • De sluitingsdatum kan verlengd worden tijdens ons selectieproces. Indien je nog niets van ons vernomen hebt, nemen we je sollicitatie mee in de verlengde sollicitatieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werken met onze eigen recruiter.

Solliciteer direct

Vul onderstaand formulier in en solliciteer direct op de functie Projectleider.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: pdf, docx.
Slechts één bestand.
64 MB limiet.
Toegestane types: pdf, docx.

Vragen over de vacature

Andrea van der Helm

Andrea van der Helm

HR-manager
Bel Andrea op: 06-48364240
Of mail naar: werving@vzvz.nl