Iris

Iris Vastenouw werkt nu bijna twee maanden bij VZVZ, in de functie van projectleider ZORG-AB. Zij was één van de vijf nieuwe medewerkers die op 1 mei zijn gestart“. Wat zijn alle collega’s open”, is haar reactie op de vraag hoe ze de eerste periode ervaren heeft. “Iedereen die ik spreek, vindt het fijn dat ik er ben”.

Elke nieuwe collega die bij VZVZ start, krijgt een uitgebreid introductieprogramma in de vorm van meerdere presentaties en need-to-knows. “We kregen bijvoorbeeld ook instructies hoe je op de juiste manier achter je computer hoort te zitten en het instellen van je stoel. Dat ging op een leuke manier en iedereen deed erg serieus mee”, geeft Iris aan. “Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het nog weinig heb toegepast”.

Ook heeft elke nieuwe medewerker een buddy waarop zij kan terugvallen. “Mijn buddy ging na twee dagen met verlof, want zijn dochter was geboren. Gelukkig kende ik al heel veel mensen bij VZVZ door mijn vorige baan. Ik heb dit echt als een voordeel ervaren”, vertelt Iris verder.

Iris heeft nog regelmatig contact met de andere collega’s die met haar zijn gestart. “Met Jeroen Bos heb ik door zijn functie als productmanager MedMij het meeste contact. De anderen spreek ik via WhatsApp. Het is leuk om met zoveel tegelijk te starten en ervaringen uit te wisselen.”

Oorspronkelijk had Iris op een andere functie gesolliciteerd. “Ik was op zoek naar een functie waarin ik mijn kwaliteiten rondom netwerken en verbindingen leggen kon inzetten. Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek kwamen ze met deze baan van projectleider. Eigenlijk kwamen we in het gesprek met elkaar tot de conclusie dat dit veel beter bij mij past. Ik kan in deze rol mijn mouwen opstropen en zaken aanpakken en daar ben ik gelijk mee begonnen”.

Monique Bomers

4,5 jaar werkt Monique Bomers nu bij VZVZ. En nog steeds met veel werkplezier. “Als je openstaat voor nieuwe zaken en leergierig bent, dan heb je volop ontwikkelmogelijkheden bij VZVZ,” geeft Monique aan. “Ik ben daar een voorbeeld van.”

Ze is als implementatiemanager begonnen. “Ik kwam vanuit de apotheekbranche. Het ICT gedeelte was voor mij nieuw. We zaten als VZVZ toen nog volop in de LSP (Landelijk Schakelpunt) implementatie,” vertelt ze. “In het begin was het even zoeken, maar al gauw zat ik op mijn plek. Ik heb verschillende functies bij VZVZ bekleed. De organisatie is de afgelopen jaren ook flink gegroeid met nieuwe programma’s, producten en diensten. Ik werk nu als sectorlead farmacie en als regioadviseur. De rode draad in mijn functies is altijd wel geweest om de juiste verbinding te leggen tussen zorgverleners en de organisatie. Als VZVZ zijn we met de zorgpartners gezamenlijk continu aan het werk om de zorg kwalitatief te verhogen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”