Wie zijn wij

Wie zijn wij?

We willen allemaal zo goed mogelijke gezondheidszorg. Goede zorg begint met goede informatie: onze zorgverleners hebben onze actuele medische gegevens nodig. En zij moeten die informatie met elkaar kunnen delen. En met ons, hun patiënten, natuurlijk. Dat kan niet zomaar, want onze gegevens zijn vertrouwelijk. Als non-profit organisatie beheert VZVZ onderliggende techniek en afsprakenstelsels. En VZVZ organiseert de samenwerking tussen organisaties en het delen van kennis.

 

Sollicitatieprocedure

Medewerkerwaarden 

Young Professionals   

Nieuwsberichten               

VZVZwijzer

Blijvend ontwikkelen

'Education is the most powerful weapon which you can use to change te world' - Nelson Mandela

 VZVZ vindt het belangrijk dat medewerkers leren en zich blijven ontwikkelen. Daarom hebben wij een visie op leren ontwikkeld:

  • Leren is ‘serieus business’
  • Leren is lef hebben
  • Leren is leuk, samen leren is leuker!

Als jij bij VZVZ in dienst komt, krijg je de beschikking over een individueel 'employability budget’ (opleidingsbudget)  en opleidingsdagen. Regelmatig spar jij met je leidinggevende welke opleidingen of cursussen aansluiten op jouw groeipad.

Daarnaast beschikt VZVZ over een eigen digitaal leerplatform. 'VZVZwijzer' is een inspirende en gebruiksvriendelijke online leeromgeving met uitgebreid aanbod van micro-learnings tot complete online trainingen met meerdere leervormen.

Medewerkers houden regie over het eigen leerproces doordat zij inzicht krijgen in hun eigen ontwikkeling. Dit is belangrijk voor de toekomstbestendigheid van de medewerker en VZVZ.

Arvind en Merijn

Collega's aan het woord

Wie kunnen het beste vertellen wat het werken bij VZVZ zo leuk maakt? Jouw toekomstige collega’s. Hieronder vertelt Ivette over haar eerste werkdag bij VZVZ. Wil je meer collega's leren kennen? 

Lees meer

Ivette Schuitema, Content Marketeer, werkzaam bij VZVZ sinds 1 augustus 2021:

''Starten bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Starten bij een nieuwe werkgever mét coronamaatregelen is misschien nog wel spannender. Voordat mijn eerste werkdag daadwerkelijk begon, had ik al een idee wat van mij verwacht werd. Het inwerkprogramma had ik al ontvangen net als het enorm attente welkomstboeket.

Op de eerste dag werd ik om 09.00 uur ontvangen door Andrea. Met een kopje thee hebben we samen de laatste HR-zaken afgerond. Om 9.30 uur werd ik bij ICT verwacht waar ik mijn laptop en telefoon in ontvangst kon nemen. De mannen van ICT gaan samen met je zitten en zorgen dat je met een werkende laptop en alle systemen ingelogd de ruimte verlaat.

Mijn nieuwe collega’s van mijn afdeling en projectteam stonden mij daarna al op te wachten om kennis te maken. Tijdens de lunchpauze ontmoette ik mijn buddy Bart. De goed verzorgde lunch was heerlijk en het gezelschap vrolijk en enthousiast. Ik moest mij een beetje haasten na de lunch want de training Informatieveiligheidsbeleid stond op de agenda. Na deze training nam mijn buddy Bart mij mee door het pand en gaf de beste tips and tricks over het parkeren van je fiets of het parkeren van je auto.

Met veel nieuwe informatie in mijn hoofd, maar met een enorm goed en vrolijk humeur ronde ik mijn eerste werkdag af. Op naar dag 2 met weer vele kennismakingen en presentaties over de organisatie VZVZ''.