Een organisatie volop in ontwikkeling

Afbeelding
Anne van den Berg
Anne van den Berg
HR-medewerker

Ruim 8 maanden werkt Anne van den Berg bij VZVZ als HR-medewerker. En ze heeft het nog steeds naar haar zin. “Ik ben nog steeds blij dat ik de overstap heb gemaakt. Ik heb zoveel meer diepgang in mijn werk gekregen.”

100 dagen onboarding

Hiervoor werkte Anne bij een technische organisatie met 25 medewerkers. Bij VZVZ heeft ze te maken met ruim 160 collega’s. Geeft dit andere HR-vraagstukken? “Ik ben nu veel meer bezig met het opstellen van HR-beleid,” geeft Anne aan. “Zo ben ik betrokken bij het vormgeven van het 100 dagen onboardingsprogramma. Dit is een verdere ontwikkeling van een gestructureerde aanpak om nieuwe medewerkers goed binnen onze organisatie te laten instromen.”

Betrokken mensen

“VZVZ is een echte kennisorganisatie, “vervolgt Anne haar verhaal. “Er werken veel professionals. Mijn collega’s zijn trouwens over het algemeen zeer betrokken mensen. Ze werken vanuit een idealistisch beeld om de zorg een stukje beter te maken. Dat is mooi om te zien en te voelen. We zijn vanuit HR niet alleen bezig met het werven van nieuwe medewerkers, maar ook erg gericht op het behoud van onze collega’s.”

Persoonlijk budget

Bij VZVZ zijn veel faciliteiten voor medewerkers. “Veel HR- zaken zijn bij deze organisatie al goed georganiseerd,” vertelt Anne. “Zo hebben we op het gebied van opleiding & ontwikkeling een persoonlijk budget voor elke medewerker beschikbaar dat ingezet kan worden naar eigen keuze. Daarnaast bieden wij ook trainingen voor geheel VZVZ aan en hebben we een leerplatform met allerlei e-learnings en micro learnings. En we bieden ook nog intervisie bijeenkomsten waar iedereen zich voor kan opgeven.”

Toekomst

“Wat ik wil bereiken bij VZVZ? Ik wil dat alle collega’s mij toegankelijk en laagdrempelig vinden om vragen aan te stellen. Voor mezelf wil ik doorgroeien naar de functie van HR-adviseur. Met dit leuke team waar ik werkzaam in ben, ga ik het zeker de komende jaren heel erg naar mijn zin hebben.”