Een directiesecretaresse met passie

Afbeelding
Anjo van der Lugt
Anjo van der Lugt
Directiesecretaresse

Als je ooit hebt nagedacht over de krachten die achter de schermen werken om een organisatie soepel te laten draaien, dan ben je vast geïnteresseerd in het verhaal van Anjo van der Lugt, een toegewijde directiesecretaresse bij VZVZ. Met 2,5 jaar ervaring bij de organisatie, deelt ze haar reis, uitdagingen en waarom ze haar werk elke dag vervullend vindt.

Anjo begon haar loopbaan in de zorgsector en werkte voor verschillende organisaties, waaronder een zorgverzekeraar en een stichting voor dak- en thuislozen. Haar voorliefde om te werken in de zorgsector was er nog steeds toen ze, na tien jaar werkzaam geweest te zijn in  haar vorige baan, stuitte op de vacature voor directiesecretaresse bij VZVZ.

Wat maakt haar werk zo speciaal? "Elke dag haal ik voldoening uit mijn werk en het zo goed mogelijk ondersteunen van het bestuur en de directie," zegt Anjo. Als de 'oren en ogen' van de organisatie zorgt ze ervoor dat alles op rolletjes loopt, waarbij de dynamiek van de organisatie en de collectieve missie ervoor zorgen dat geen dag hetzelfde is.

Bij VZVZ is Anjo niet alleen een directiesecretaresse; ze voelt zich ook onderdeel van een groep gelijkgestemde individuen. "Bij VZVZ werken vooral enthousiaste en betrokken collega’s en dat maakt het werken hier zo leuk," voegt ze toe.

Als directiesecretaresse is haar dag gevuld met plannen en organiseren. Ze verdeelt haar tijd tussen verschillende directieleden en het bredere MT. Het directiesecretariaat is een klein team. Anjo werkt samen met de andere directiesecretaresse. Bij afwezigheid nemen ze elkaars taken over, waardoor er sprake is van een naadloze samenwerking.

Anjo is ook lid van de evenementencommissie, die verantwoordelijk is voor het regelen van activiteiten zoals Sinterklaas en Kerst. Maar haar grootste uitdaging? "Het managen van de agenda’s en alle vergaderverzoeken, zowel intern als extern. Het beheersbaar houden van al die agenda's is een kunst op zich," lacht ze.

Ondanks de drukte geniet Anjo van de directe betrokkenheid bij alle medewerkers. Ze benadrukt het belang van het directiesecretariaat om midden in de organisatie te staan. "Ik doe er alles aan om goed vindbaar en benaderbaar te zijn," zegt ze.

En hoe bevalt de overstap naar VZVZ? "De vacature kwam absoluut overeen met de werkelijkheid, de vacaturetekst klopte heel erg," bevestigt Anjo. Na tien jaar solliciteerde ze weer voor het eerst en een week later zat ze al in haar tweede sollicitatiegesprek. Haar enthousiasme en toewijding aan haar werk bij VZVZ stralen door in elk woord.

Dus, als je je ooit afvroeg wie de drijvende kracht is achter de organisatie die zich inzet voor een betere medisch toegankelijke zorg, dan hoef je niet verder te kijken dan Anjo, de gepassioneerde directiesecretaresse bij VZVZ.