1 augustus 2022

FHIR in de praktijk

Onlangs zijn negen collega’s van VZVZ afgereisd naar Texel om daar met FHIR de praktijk in te gaan in aansluiting op de tweedaagse training FHIR Advanced en Profiling.

De groep bestond uit architecten, testers en productmanagers. Het doel was enerzijds een training om met een FHIR-server aan de slag te gaan en daarnaast nog meer de verbinding te leggen tussen de drie verschillende functies binnen VZVZ.

Vol enthousiasme keerden de groep na een dag terug bij VZVZ.

“Het was een leerzame en interessante dag. De doelen zijn naar mijn mening behaald,” geeft Helma van der Linden, productmanager bij VZVZ aan. “Het was ook goed om helemaal weg te zijn van de dagelijkse werkzaamheden en in de praktijk aan de slag te gaan met FHIR. Hierdoor konden we ons goed focussen op de opdrachten en het onderlinge overleg.”

Dennis van Leeuwen, ICT architect bij VZVZ; “Ja het was ook leuk om even iets praktisch te doen, doordat er al een setup was voorbereid. In alle jaren dat ik hier werk heb ik wel het een en ander gehoord over het Intersystems platform, maar het nog nooit gezien. Daar kwam tijdens de praktijkdag verandering in.”

Tom de Jong, productmanager bij VZVZ, vult hierop nog aan: “Deze dag hielp om ons te verplaatsen in de belevingswereld van XIS-ontwikkelaars die met FHIR aan de slag gaan. Dat wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker.”

De groep kijkt uit naar een vervolgdag!