9 november 2023

Kennissessie georganiseerd door onze Young Professionals

Op 19 oktober hebben Jong VZVZ en Jong Nictiz een interactieve kennissessie georganiseerd met als thema ‘’Samenwerking in de zorg’’.
Kennissessie

Peter van der Vorm, interim leveranciersmanager bij VZVZ en projectleider bij Nictiz, opende de kennissessie met een kort fragment over een belangrijk moment in de ontstaansgeschiedenis van het LSP. Daarna legde hij het verschil uit tussen Nictiz en VZVZ en welke relatie deze twee organisaties met elkaar hebben. 

Vervolgens werd er gezamenlijk een overzicht van alle externe stakeholders opgesteld, waarmee beide organisaties te maken hebben. Er volgde al snel een interactieve brainstorm en discussie over het model “Common Eye”. Met meer bereik je meer dan alleen, echter is samenwerking complexer en ingewikkelder dan je denkt. “Als beheerder van een informatiestandaard of afsprakenstelsel kijk je anders naar de problemen die opgelost moeten worden dan een zorginstelling of IT-leverancier. De juiste tafels, deelnemers en spelregels zijn nodig om met elkaar het gesprek aan te blijven gaan en de uitdagingen het hoofd te bieden!”, aldus Peter.

De kennissessie werd feestelijk afgesloten met een borrel, taart voor onze jarige collega Tim en een diner. Al met al, een volgende kennissessie waard!

Ben jij ook een Young Professional? En zou je aanwezig willen zijn bij kennissessies op het gebied van interoperabiliteit en digitale gegevensuitwisseling? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.

Peter van der Vorm