21 juni 2024

VZVZ aanwezig op Carrièredagen Gezondheidswetenschappen Amsterdam

De Carrièredagen Gezondheidswetenschappen Amsterdam (CGA) zijn de ontmoetingsplaats voor studenten die zich willen oriënteren op hun toekomstige carrière in de gezondheidssector. Of zij nu een plek zoeken om hun afstudeeronderzoek te doen, stage te lopen, of op zoek zijn naar hun eerste baan, deze dagen bieden inzicht in de mogelijkheden binnen de gezondheidssector. Dit jaar was ook VZVZ aanwezig met een interessante workshop en een informatieve stand op de bedrijvenmarkt.

Studievereniging Salus organiseerde het evenement. De dag begon met een lezing over de verspreiding van desinformatie op sociale media. Het belang van het kritisch beoordelen van de betrouwbaarheid en juistheid van informatie, een essentiële vaardigheid voor toekomstige gezondheidswetenschappers, werd daarbij benadrukt.  

Anouk en Uchaindani

Workshop digitale gegevensuitwisseling in de zorg

Na de lezing volgden diverse workshoprondes, georganiseerd door verschillende bedrijven. De workshop van VZVZ werd verzorgd door collega's Anouk en Uchaindani. Tijdens deze interactieve sessie werden 20 studenten meegenomen in de wereld van digitale gegevensuitwisseling in de zorgsector. Zo legden Anouk en Uchaindani uit wat het Landelijk Schakelpunt (LSP) is en hoeveel berichten er dagelijks over het LSP worden verstuurd. Daarnaast deelden ze meer informatie over de toestemmingsvoorziening Mitz. De studenten leerden hoe VZVZ bijdraagt aan het verbeteren van de gezondheidszorg door betrouwbare uitwisseling van medische gegevens mogelijk te maken.

 

 

Judith, Annemiek en Merel op CGA

Bedrijvenmarkt: netwerken en oriëntatie

's Middags was het tijd voor de bedrijvenmarkt, waar studenten de kans kregen om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van verschillende bedrijven binnen de gezondheidsbranche. VZVZ werd hier vertegenwoordigd door collega's Judith, Annemiek en Merel. Ze stonden klaar om vragen te beantwoorden, meer te vertellen over hoe hun werkweek eruit ziet, ervaringen te delen en studenten te informeren over de carrièremogelijkheden binnen VZVZ. 

 

 

Wij kijken terug op een geslaagde dag met veel leuke gesprekken. Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij VZVZ? Neem dan een kijkje bij onze vacatures.