26 April 2024

VZVZ op de Zorg & ICT beurs

Drie dagen lang volledig in de wereld van Health en Tech duiken, dat kon tijdens de Zorg en ICT beurs. De Zorg en ICT beurs is hét jaarlijkse evenement dat in het teken staat van gezondheid, zorg en technologie en wordt bezocht door duizenden (zorg)professionals uit alle hoeken van het land. Ook verschillende collega’s van VZVZ waren van 9 tot en met 11 april aanwezig in de Jaarbeurs in Utrecht.

In het landschap van de gezondheidszorg wordt de inzet van technologie bij patiëntenzorg steeds belangrijker. De Zorg & ICT Beurs bood de gelegenheid om kennis te delen, elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren. Veel verschillende organisaties uit de zorgsector waren met stands vertegenwoordigd, om bezoekers op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. In de domes werden workshops gehouden om nog dieper in te gaan op thema’s als databeschikbaarheid, gegevensuitwisseling en Artificial Intelligence. 

Samenwerken aan databeschikbaarheid

zorg en ict beurs

VZVZ was samen met partners aanwezig met een stand die in het teken stond van samenwerken aan databeschikbaarheid. En met succes. Met een focus op het belang van gegevensuitwisseling en toegang tot data, trok de stand veel aandacht van bezoekers. Verschillende VZVZ collega's gingen in gesprek en wisselden inzichten uit over de uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van databeschikbaarheid in de gezondheidszorg.

Verdiepende workshops

Zorg en ICT beurs

Naast deelname als exposant, organiseerden collega's van VZVZ ook verdiepende workshops. Op dinsdag leidde collega Zweder Bergman de sessie 'Praktijkcase: Verwijzen van een patiënt in Rijnmond'. Tijdens deze workshop stond de samenwerking tussen een huisartsengroep en een VVT-instelling centraal. Op donderdag nam collega Kirsten de Wilde de leiding over met de sessie 'Aan de slag met gegevensuitwisseling: waar moet ik op letten?'. Deze sessie bood bezoekers praktische inzichten in het belang van gegevensuitwisseling voor het bieden van passende zorg. Kirsten presenteerde het 'Uitwisselingskompas', een model dat zorgaanbieders en zorgverleners helpt bij het maken en naleven van afspraken over het delen van medische gegevens. 

Samenwerken in de gezondheidszorg

De drie dagen op de Zorg & ICT Beurs 2024 waren niet alleen erg leerzaam, maar ook enorm leuk. Het belang van samenwerken in de gezondheidszorg werd sterk benadrukt, en het was inspirerend om te zien hoe verschillende organisaties samen kwamen om gezamenlijk vooruitgang te boeken. De gezondheidssector streeft ernaar om te verbeteren en vooruit te gaan, alles met als doel: de best mogelijke zorg voor de patiënt. En dat doen we samen.