Open cultuur

Afbeelding
Iris Vastenouw
Iris Vastenouw
Productverantwoordelijke ZORG-AB

Iris Vastenouw werkt nu bijna een jaar bij VZVZ, in de functie van projectleider ZORG-AB. Zij was één van de vijf nieuwe medewerkers die op 1 mei 2022 zijn gestart“. Wat zijn alle collega’s open”, is haar reactie op de vraag hoe ze de eerste periode ervaren heeft. “Iedereen die ik spreek, vindt het fijn dat ik er ben”.

Elke nieuwe collega die bij VZVZ start, krijgt een uitgebreid introductieprogramma in de vorm van meerdere presentaties en need-to-knows. “We kregen bijvoorbeeld ook instructies hoe je op de juiste manier achter je computer hoort te zitten en het instellen van je stoel. Dat ging op een leuke manier en iedereen deed erg serieus mee”, geeft Iris aan. “Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het nog weinig heb toegepast”.

Ook heeft elke nieuwe medewerker een buddy waarop zij kan terugvallen én gelukkig kende ik al heel veel mensen bij VZVZ door mijn vorige baan. Ik heb dit echt als een voordeel ervaren”, vertelt Iris verder.

Iris heeft nog regelmatig contact met de andere collega’s die met haar zijn gestart. “Met Jeroen Bos heb ik door zijn functie als productmanager MedMij het meeste contact. De anderen spreek ik via WhatsApp. Het is leuk om met zoveel tegelijk te starten en ervaringen uit te wisselen.”

Oorspronkelijk had Iris op een andere functie gesolliciteerd. “Ik was op zoek naar een functie waarin ik mijn kwaliteiten rondom netwerken en verbindingen leggen kon inzetten. Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek kwamen ze met deze baan van projectleider. Eigenlijk kwamen we in het gesprek met elkaar tot de conclusie dat dit veel beter bij mij past. Ik kan in deze rol mijn mouwen opstropen en zaken aanpakken en daar ben ik gelijk mee begonnen”.